KETUA Polis Negara, Tan Sri Mohamad Fuzi Harun mengesahkan kewujudan dalang dan ketua sindiket perjudian di negara ini yang terdiri daripada kalangan orang kenamaan berpangkat Datuk, Datuk Seri serta Tan Sri.

Mohamad Fuzi menyifatkan golongan orang kenamaan berkenaan menggunakan pengaruh mereka untuk melindungi sindiket haram berkenaan, lapor Astro Awani,.

Bagaimanapun ujarnya, polis tidak boleh mendedahkan identiti pihak tersebut kerana ia dibimbangi mengganggu siasatan.

“Saya tidak boleh mendedahkan siapa mereka kerana bimbang akan mengganggu siasatan kes. Bagaimanapun ada dalam kalangan mereka terdiri daripada orang kenamaan berpangkat Datuk, Datuk Seri dan Tan Sri diburu.

“Untuk makluman kita telah mengenal pasti siapa mereka ini, kalau saya dedah lokasi dan individu tersebut sudah pasti mereka akan melarikan diri ke lokasi lain termasuk luar negara.

“Sindiket perjudian terbesar negara ini terdapat di seluruh negara,” katanya.

Terdahulu pada 19 Oktober lalu, Ketua Aktivis Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) Datuk Nadzim Johan pernah membuat pendedahan mengenai kegiatan perjudian haram dan semua aktiviti tidak bermoral di negara ini yang didakwa didalangi oleh sembilan ‘dragon’ selain mengutip hasil RM5 bilion sebulan.

Dalam pada itu, Mohamad Fuzi meminta semua pihak memberi ruang kepada PDRM untuk menyiasat perkara tersebut dan mengheret individu yang terlibat ke muka pengadilan.

“Beberapa kali saya tegaskan bahawa kita tidak akan bersekongkol dengan pihak yang terlibat termasuk anggota PDRM. Tetapi saya minta jangan ada dakwaan menyatakan terdapat anggota polis ‘dibayar’ untuk melindungi kegiatan ini,” katanya.

Sumber: http://antarapos.com

55total visits,1visits today